Hoi!

Mijn naam is Sophia! Samen met mijn vriend, dochter en onze katten, konijnen en vogels wonen wij in het mooie Schoonhoven.

 

Zo lang als ik mij kan heugen was ik altijd verliefd op paarden. Van mijn eerste eigen zakgeld (en een beetje van oma) kocht ik mijn eerste paard. Geen knuffeldier maar eentje van echt leer. Groot en zwart net zo als mijn lievelingspony op de manege.

 

Al snel kwam ik er achter dat het manegeleven en de paardensport niets voor mij zijn. Ik begreep toen helemaal niets van alle aanwijzingen die we van de instructrice kregen en vond het veel fijner om gewoon met de dieren samen te zijn, borstelen, knuffelen en plezier te beleven. Ook kreeg ik het druk met andere dingen. Zoals bij veel kinderen en jongeren kwam het geluk niet uit de lucht vallen, en heb ik me verzet tegen de wereld. Toen ik ging studeren vond ik rust. Ik ontmoette een nieuw groot zwart paard van wie ik op alle vlakken lessen heb geleerd, hij heeft een grote bijdrage geleverd aan wie ik vandaag ben.

 

Mijn studie Culturele en Maatschappelijke vorming maakte ik af terwijl ik aan de slag was als jongerenwerker. Ik genoot ervan om gave activiteiten en evenementen te organiseren en met een aantal jongeren een goede band op te bouwen om ze een stapje verder te kunnen helpen. Vlak na mijn afstuderen kreeg ik de kans van mijn leven. Ik kon naar Tunesië reizen om te gaan werken op een geweldige ranch die ruitervakanties aanbood. Ik kon er naar hartenlust met twaalf prachtige paarden werken, rijden over het strand en door het prachtige binnenland en ook daar was weer zo'n geweldig zwart paard aan wie ik mijn hart verloor.

 

Na terugkomst wist ik het zeker, ik moest iets met paarden blijven doen. Ik startte de studie Equine Assisted Coaching aan de Keulseweg. Ik kocht mijn eerste echte bruine paard Jasmine en ging ik aan het werk bij een bekende Nederlandse bank, met de verwachting deze twee te combineren. Het liep toch anders, ik werd zwanger van onze prachtige dochter en stopte met werken bij de bank.

 

Na de geboorte van onze dochter besloot ik eerst thuis te blijven voor haar. Maar met inmiddels een eigen paard en de drang om te blijven coachen startte ik in 2020 opnieuw een opleiding namelijk Equine Assisted Kindercoaching. Deze rondde ik af begin 2021. Helaas overleed Jasmine daarna. Jasmine was een bijzonder sterk en duidelijk paard. Zij deed precies dat wat zij wilde en hield mij daarbij een enorme spiegel voor. Door alles wat ik van haar heb mogen leren over mijzelf laat ik me niet meer tegenhouden om door te gaan met waar ik mee begonnen ben. Hieruit is Pandora Coaching ontstaan.

 

Ik hoop dat ik degene die bij mij komen kan helpen om net zulke waardevolle lessen van de paarden te ontvangen als die ik heb gehad.

 

Wil je graag weten wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan contact op!