Ieder kind verdient een coach! 

Coaching met paarden is heel krachtig. In de eerste plaats omdat het doel ervan niet is om te praten, bespreken en te redeneren, maar juist het leren door ervaren. Daarnaast omdat we spelenderwijs een fijne leeromgeving creëren. Tot slot omdat paarden in het hier en nu leven, en dus geen oordeel hebben.

 

Door middel van activiteiten en spellen samen met het paard krijg je de kans om over jezelf te leren. Hierin kan van alles aan de orde komen. Denk aan zelfvertrouwen, contact met anderen, keuzes maken, initiatief nemen of ontdekken wat jij nou eigenlijk leuk vind of waar je goed in bent.

 

Paarden zijn wie ze zijn, en hierdoor mag jij ook zijn wie je bent. Het paard geeft eerlijke en directe feedback op wat er gebeurd. Hierdoor is het mogelijk om situaties uit het dagelijks leven uit te proberen met de paarden en te ontdekken wat er voor jou wel en niet werkt. De geleerde vaardigheden zijn hierna meteen in je dagelijks leven te gebruiken.

 

Ik begeleid jou bij je leerproces op een open manier en ook ik heb geen oordeel. Jij mag zijn wie je bent. Ik help je met reflecteren op wat er tijdens de activiteiten gebeurd en met het zoeken naar de mogelijkheden die je hebt. Ik hou hierbij ten alle tijden de veiligheid van jou en de paarden in de gaten.

 

Kijk ook even hier voor een leuk filmpje van het jeugdjournaal over paardencoaching!

 

Herken je jezelf in een van de volgende situaties en ben je tussen de 5 en 18 jaar?

Ik heb faalangst!
Ik vind mijzelf niet leuk/goed/mooi genoeg…
Ik heb bijna geen vrienden/vriendinnen of vind het moeilijk die te maken
Ik word gepest of ik voel mij anders dan de rest
Mijn ouders gaan scheiden, of zijn gescheiden en daar heb ik last van
Ik heb een verlies meegemaakt en wil hier beter mee om gaan
Ik heb ASS, AD(H)D, hechtingsproblematiek, ben hoogbegaafd of heb andere psychische klachten


Of heb je een andere situatie waar je mee zit, en wat mee wil doen?

Neem dan contact met mij op om te bespreken wat ik voor je zou kunnen betekenen!

 

Aan de ouder/verzorger/aanmelder

Het kind is onderdeel van een systeem. Dit kan het gezin zijn, maar het kan ook betrekking hebben tot school of bijvoorbeeld een groep op de dagbesteding. Binnen de kindercoaching sessie's zal ik op een bepaalde manier het gezin betrekken. Dit kan bijvoorbeeld zijn door middel van een gezins-sessie.